Burgers Zoo Arnhem | Onze review met kids

0

Begin oktober zijn we met de hele familie (opa, oma, 5 volwassenen, kids van 10, 8, 4, 3 en een baby) naar Burgers Zoo Arnhem, Gelderland, geweest. In deze blog deel ik wat wij van deze dierentuin vonden en of we er nog eens heen zouden gaan!

Wat een prachtig park! Dat is wat we dachten toen we door Burgers Zoo Arnhem liepen met de kinderen. Wat opviel is dat er erg veel ruimte is voor de dieren. Dat is natuurlijk erg prettig.

Ons bezoek aan Burgers Zoo Arnhem

Als je wilt kun je een looproute volgen zodat je alles ziet. Je komt dan ook langs een aantal speeltuinen, dat is een leuke afwisseling voor de kids. Het park is opgedeeld in diverse gebieden. In het safarideel zie je bijvoorbeeld neushoorns, zebra’s en giraffen. Die hebben daar een hele grote vlakte waarin ze vrij, en door elkaar, rond kunnen lopen.

Je kunt dan ook wel de pech hebben dat de dieren toevallig ver van het pad vandaan staan waardoor ze voor de kleintjes moeilijk te zien zijn. Maar als je de kids dan uitlegt dat het voor de dieren wel fijner is zo, in plaats van in een klein hok, dan snappen ze dat ook wel weer. Het was nog wel even schrikken daar want de leeuwen hadden ruzie. Dat ging gepaard maar heel hard gegrom, heel indrukwekkend.

Burgers Zoo Arnhem met kids

Burgers Zoo: de Mangrove

Het mooiste van deze dierentuin  was zeker weten  de Mangrove. Je jas kun je binnen meteen uitdoen, want het is echt tropisch. In de Mangrove vliegen heel veel vlinders met mooie kleuren rond die, als je geluk hebt (en dat hadden wij!), zelfs op je komen zitten. In de Mangrove lopen ook medewerkers van Burgers Zoo rond die je speciale vlinders of andere dieren laten zien. De Mangrove heeft een oppervlakte van 3000 vierkante meter en is geopend sinds juli 2017. Je vindt er zeekoeien, wenkkrabben, vlinders, vogels en vissen. Deze Mangrove is geïnspireerd op Belize.

Is de Burgers Zoo een aanrader?

Aan het einde van de dag hebben we gegeten bij een restaurant in de dierentuin. Alles wordt vers gemaakt voor een redelijke prijs. Voor de kinderen is er een kindermenu met een dierenbeker waardoor ze meteen een leuk souvenir hebben. En de conclusie? Het kan haast niet als een verrassing komen: wat ons betreft een aanrader dit park!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.